۲۵ فروردین ۱۳۸۳، ۱۵:۳۳

فردا در تاريخ

خبرگزاري "مهر": فردا چهارشنبه بيست و ششم فروردين سال 1383 هجري شمسي مقارن است با بيست و سوم صفر المظفر سال 1425 هجري قمري و برابر است با چهاردهم آوريل سال 2004 ميلادي .

تولد ماني :
در چنين روزي در سال 216 ميلادي ، ماني يكي از مدعيان پيامبري در ايران  دوران باستان ديده به جهان گشود . وي در زمان سلطنت ساسانيان در حوالي بابل قديم به دنيا آمد .
 
سخنراني تاريخي حضرت امام خميني ( ره )  در قم :
در چنين روزي در  سال 1343 ه ش امام خميني (ره)  در مسجد اعظم قم با ايراد بيانات مبسوطي به افشاء  جنايات رژيم پهلوي در ايران پرداختند .

انتخابات دومين دوره مجلس شوراي اسلامي :


در چنين روزي در سال 1363 انتخبات دومين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي برگزار شد . به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور در اين دوره از انتخابات مجلس شوراي ملي 24143498 نفر واجد شرايط راي دادن اعلام شدند كه از اين ميان كل آراء ماخوذه 15607306گزارش شده است . همچنين در صد شركت مردم در اين دوره از انتخابات 64 مميز 64 صد م اعلام شد .

شهادت خالد اسلامبولي :

در چنين روزي خالد اسلامبولي ضارب انور سادات و از مجاهدان ضد صهيونيسم به در جه رفيع شهادت نايل آمد  . محمد انور سادات  رئيس جمهور معدوم مصر با امضاء قرار دادي با رژيم صهيونيستي در جهت مشروعيت دادن به  موجوديت رژيم اشغالگر صهيونيستي بر آمد و اين رژيم سرطاني را  به رسميت مي شناخت . همين امر باعث شد كه بسياري از نيروهاي عرب عليه چنين امري موضع بگيرند و سادات را خائن تلقي نمايند . بر همين اساس بود كه عده اي از جوانان مصري در پاسخ به عمل ننگين انور سادات در صدد پاسخ بر آمدند . انور سادات در  سال 1981 ميلادي به دست خالد اسلامبولي ترور شد .
محمد انور سادات در سال 1949 ميلادي  با   جمال عبد الناصر همراه شد و پس از كودتاي افسران جوان مصري به عنوان سخنگوي انقلاب نخستين اعلاميه فرماندهي را براي خبر نگاران خواند . وي پس از ترقي سريع در مشاغل دولتي ، در سال 1960 به رياست مجمع ملي مصر انتخاب گرديد  و در سال 1964 ميلادي معاون رييس جمهور اين كشور  شد . او پس از مرگ عبد الناصر به  رياست  جمهوري  مصر رسيد  . وي در طول رياست جمهوري خود با امضاي  پيمان ننگين كمپ ديويد با مناخيم بگين  به نوعي رژيم صهيونيستي را به رسميت  شناخت و در صدد صلح با اين رژيم بر آمد . اما اين روش او مورد قبول بسياري از مصريان قرار نگرفت .در ششم اكتبر 1981 ميلادي  ، هنگاميكه  رئيس جمهور  مصر  در مراسم روز ارتش اين كشور در جايگاه ويژه مشغول سان ديدن از رژه سربازان بود ،  اعدام انقلابي  شد. شرح ماجرا بدين گونه است كه به هنگام  رژه ،  دو افسر ، دو درجه دار و دو سرباز از صف رژه روندگان خارج شدند وبا نارنجك و سلاحهاي خودكار به سوي جايگاه انور سادات حمله بردند كه در اين حمله رئيس جمهوري مصر و 9 تن ديگر كشته شدند و گروهي نيز مجروح گرديدند. پس از بازجويي هاي اوليه ، 24 نفر از عوامل اعدام انقلابي سادات در دادگاه نظامي مصر  محاكمه  شدند.  با ورود متهمان به دادگاه، خالد فرياد كشيد: «انا خالد الاسلامبولي، انا قاتل السادات، انا قاتل الفرعون، انا قاتل الطاغوت، في سبيل الله قمنا، لتبغي رفع اللوا، لا حزب عملنا، نحن للدين فداء، الله اكبر، لااله الا الله، عليها نحيا و نموت، في سبيلها نجاهد، عليها نلقي الله.»سرانجام در چنين روزي در سال  1361، ستوان يكم خالد اسلامبولي، متهم رديف اول و استوار يكم حسين عباس محمد، متهم رديف سوم به اعدام محكوم شدند و به در جه شهادت نايل آمدند  .

وصيتنامه شهيد خالد اسلامبولي :
پدر، مادر، خواهران و برادر عزيزم محمد! السلام عليكم و رحمة الله و بركاته.
بر شما باد التزام به احكام اسلام و عمل به قرآن و ترس از خداوند. من شما را به اطاعت از دستورات خداوند دعوت مي كنم. اميدوارم به خاطر مشكلاتي كه شما را دچار آنها مي كنم، مرا ببخشيد و مورد عفو قرار دهيد. خداوند ما را براي شهادت در راه خود انتخاب و هدايت كرد و ان شاء الله ما و شما را در بهشت در كنار يكديگر جمع خواهد كرد. ...مادرم! ناراحت نباش، چون ما به اذن خداوند در زمره شهدا هستيم. نامه من زماني به شما خواهد رسيد كه در دنياي آخرت قرار داريم.خواهرم انسيه و سميه و برادرم محمد را به خداوند مي سپارم. مبلغ پولي كه نزد خواهرم انسيه است، بين فقرا و مساكين تقسيم شود و فرزندانش فاطمه و مروه با تربيت اسلامي و مقيد به دستورات شرعي تربيت شوند.ما با هم تصميم گرفتيم كه فرعون مصر را به قتل برسانيم تا شايد خداوند به خاطر اين كار، ما را از ننگ دوستي با صهيونيست ها كه دامن ما را گرفته و فساد روحي و اخلاقي سادات و همسرش را در جامعه علني ساخته است نجات بخشد. اشهد انّ لا اله الا الله و اشهد انّ محمدا رسول الله.
خالد احمد شوقي اسلامبولي

تولد ابوعلي حسين ابن سينا :

بنابر بر خي تواريخ در چنين روزي در سال 370 ه ق  ابوعلي حسين بن عبدالله بن سينا  ، معروف به شيخ الرييس پزشك ، رياضيدان ، فيلسوف و منجم ايراني  در خرمثين از توابع بخارا به دنيا آمد . وي در هجده سالگي    چنانكه خود نوشته است از تعلم همه علوم فارغ شد و دربيست و يك سالگي دست يه تاليف و تصنيف زد . در بيست و دو سالگي پدرش در گذشت و ابن سينا متصدي شغل او شد . او بعد ها به علت  نابساماني اوضاع سياسي بخارا ، اين شهر را ترك گفت  و به گرگانج  نزد خوارزمشاه رفت . سلطان غزنوي همان هنگام از او خواست كه به غزنه رود اما بوعلي خواسته او را نپذيرفت . ابن سينا در بازگشت به گرگان با ابو عبيد جوزجاني آشنا شد و هم در اين سفر كتاب المختصر الاوسط ، كتاب المبدا والمعاد و مقداري از كتب قانون و نجات را تاليف كرد .حكيم  ابو علي  سينا در حدود 405 ه ق به ري رفت و در اوايل سال بعد به قزوين عزيمت كرد و از آنجا با سفر به همدان در اين شهر  رحل اقامت گزيد و نه سال در آن شهر ساكن بود تا اينكه در ميان ديلميان به وزارت رسيد . بر اثر سعايت معاندان شيخ پس از وزارت ، چهار ماه به زندان افتاد و در اين مدت چند كتاب و رساله مهم تاليف كرد . ابن سينا تا آخر به در خدمت علاء الدوله كاكويه بود تا آنكه در سال 428ه . ق در همدان در گذشت . پيكر او در همدان  مدفون است . در مشرق زمين فلسفه يوناني هيچگاه مفسري با عمق و دقت ابن سينا نداشته است . وي  آراي  آنان را با نظرات يكتا پرستي اسلام در هم مي  آميخت و به اين طريق در فلسفه مشا مباحثي آورد كه در اصل يوناني آن سابقه اي نداشته است . او در حوزه علم طبابت نيز استادي حاذق و طبيبي عالم بود به گونه ا ي كه بسياري از بيماري هاي صعب العلاج آن دوران را درمان مي كرد . وي  در حوزه نجوم و رياضي نيز صاحب راي است . 

تاسيس شركت نفت ايران و انگلستان :


در چنين روزي در  سال 1909 ميلادي شركت نفت انگلستان و ايران رسما در لندن ثبت شد . اين شركت با در يافت حق انحصاري استخراج نفت در صدد تاراج اموال عمومي ايران  بر آمد و در اين مسير از هيچ كوششي فرو گذار نكرد . رييس اين شركت ويليام ناكس دارسي نام داشت . قرار دادهاي ناكس دارسي عملا به تحت الحمايه شدن ايران در برابر انگلستان منجر مي شد .  قرار دادهاي نفتي اي كه نه در جهت غبطه و صلاح مردم ايران كه تنها در جهت استعمار انگلستان كاركرد داشت . اما اين امر با هوشمندي مردم ايران و روبرو شد و نهايتا در نهضت ملي نفت ايران به ملي شدن نفت انجاميد .  پس از ماهها مبارزه مردم ايران با استعمار و رهبري هاي داهيانه آيت الله كاشاني و دكتر محمد مصدق ، در سال1329هجري شمسي، ماده واحده ملي شدن صنعت نفت ايران از تصويب نمايندگان  مجلس سنا گذشت . گزارش كميسيون نفت مجلس به شرح ذيل تقديم مجلس شوراي ملي شد : نظر به اينكه ضمن پيشنهادات واصله به كميسيون نفت ، پيشنهاد ملي شدن صنعت نفت در سراسر كشور مورد توجه و قبول كميسيون قرار گرفته و از آنجايي كه وقت كافي براي مطالعه در اطراف اجراي اين اصل باقي نيست ، كميسيون مخصوص نفت از مجلس شوراي ملي تقاضاي دو ماه تمديد مي نمايد . بنابراين ماده واحده ذيل را با قيد دو فوريت براي تصويب تقديم مجلس شوراي ملي مي نمايد . ماده واحده : مجلس شوراي ملي تصميم مورخه هفدهم اسنفند 1329 كميسيون نفت را تاييد و با تمديد مدت موافقت مي نمايد . تبصره 1 : آقايان حق دارند تا 15 روز بعد از تشكيل كميسون حق حضور داشته باشند .
گزارش كميسيون در بيست و چهارم اسفند از تصويب نمايندگان مجلس شوراي ملي گذشت . همچنين مجلس  سنا در 29 اسفند 1329 گزارش پيشنهادي كميسيون نفت را به شرح ذيل تصويب نمود : به نام سعادت ملت ايران و به منظور تامين صلح جهان ، امضا كنندگان ذيل پيشنهاد مي نماييم كه صنعت نفت ايران در تمام مناطق كشور بدون استثنا ملي شود يعني تمام عمليات اكتشاف ، استخراج و بهره برداري در دست دولت قرار گيرد . كميسيون نفت در 5 ارديبهشت 1330 گزارشي مشتمل بر نه ماده به مجلس تقديم نمود

معاهده تافنه :
در چنين روزي در سال 1253 ه ق امير عبدالقادر الجزايري معاهده تافنه را با فرانسويان ،  پس از  پيروزهاي مختلف  بر آنان منعقد ساخت . پس از اين قرار داد عبدالقادر براي اصلاح وضعيت كشورش و ترميم شهر هايش بعد از جنگ هاي مختلف بازگشت و در اين مسير سعي كرد كه تا حدود زيادي در جهت بهينه سازي وضعيت عمومي  كشورش بر آيد . اما فرانسوي ها در سال 1839 ميلادي اين قرارداد را نقض كردند .

رفع تصرف عدواني :
در چنين روزي در سال 1345 ه ق ايتاليا و يمن با يكديگر قرار دادي را منعقد ساختند كه بر اثر آن ايتاليا حق تسلط بر ساحل شرقي در ياي سرخ را از دست مي داد . ايتاليا در دوره حاكميت موسوليني با اتخاذ سياست جنگ وتجاوز حريم و مرز بسياري از كشور ها را مورد تجاوز نظامي خويش قرار داد .

تولد رابرت موگابه : 


در چنين روزي در 1928 ميلادي رابرت موگابه رييس جمهور زيمبابوه به دنيا آمد . موگابه از سال 1988 ميلادي تا كنون رياست جمهوري اين كشور را به عهده دارد . چندي پيش ايالات متحده آمريكا  در دخالتي آشكار در امور زيمباوه خواستار كناره گيري رابرت مو گابه رئيس جمهوري اين كشور از قدرت شد

در گذشت ژان دولا فونتن :
در چنين روزي در سال 1695 ميلادي ژان دولا فونتن شاعر مشهور فرانسوي دار فاني را وداع گفت .« افسانه ها » عنوان مهمترين اثر اوست . وي به هنگام مرگ هفتاد و سه سال داشت .

در گذشت ويليام ماياكوفسكي :
در چنين روزي در سال 1930 ميلادي ويليام ماياكوفسكي نويسنده مشهور روس در سن 36 سالگي دار فاني را وداع گفت . 

در گذشت  خالق اسپرانتو
در چنين روزي در سال 1917 ميلادي دكتر  لودويگ لازاروس زامنهوف مبتكر زبان جهاني « اسپرانتو » دار فاني را وداع گفت . او قصد داشت با خلق زباني جهان شمول به نام اسپرانتو در جهت دوستي ملل مختلف بر آيد اما در ابن مسير چندان توفيق به دست نياورد  چراكه ادبيات مخلوق وي در ميان عامه مردم طرفدار نيافت .

ترور آبراهام لينكلن :
در چنين روزي در سال 1865 ميلادي آبراهم لينكلن رييس جمهور آمريكا ترور شد . وي هدف گلوله 
جان ويلكس بوث قرار گرفت و جان خود را از دست داد . اين واقعه در محل تئاتر فورد رخ داد .  

بكار گيري عبارت تلسكوپ : 
در چنين روزي در سال 1611 ميلادي براي نخستين بار در تاريخ عبارت تلسكوپ توسط شاهزارده فدريكو سزي به كار برده شد . 

فرانسه عليه اطريش :
درچنين روزي در  سال 1792 ميلادي فرانسه عليه اطريش اعلان جنگ كرد . اين اعلان جنگ همزمان بود با وقوع جنگ پس از انقلاب در فرانسه .

دومين معاهده ارزروم :
در چنين روزي در سال 1847 ميلادي ايران و عثماني دومين قرار داد ارزروم را با يكديگر به امضا رساندند .

 روز پان آمريكن :
در چنين روزي در سال 1890 ميلادي براي نخستين بار نمايندگان تمامي ايالات آمريكا در واشنگتن دي سي گرد هم آمدند . به همين دليل و وقوع يك كنفرانس سراسري همه ساله چنين روزي حتي در بر خي كشور هاي آمريكاي لاتين با عنوان روز
پان آمريكن گرامي داشته مي شود . اين اتحاديه به منظور ايجاد دوستي و همكاري هاي اقتصادي بين كشور هاي آمريكاي شمالي ، مركزي و جنوبي به وجود آمد .

واقعه خليج خوك ها :
در چنين روزي در سال 1961 ميلادي شورشيان كوبايي عليه دولت فيدل كاسترو دست به شوروش گسترده اي زدند . اين شوروش به واقعه خليج خوك ها مشهور شده است .

مايش كينه تسكوپ :
در چنين روزي در سال 1894 ميلادي توماس اديسون براي نخستين بار دستگاه كينه توسكوپ  خود را كه در واقع نشانگر تصاوير متحرك بود را به نمايش نهاد. 

آخرين دادرسي :
در چنين روزي در سال 1949 ميلادي آخرين جلسه  دادگاه بانيان جنگ جهاني دوم در دادگاه جنايات جنگي نونبرگ بر گزار شد .
حمله ويت مين به لائوس :
در چنين روزي در سال 1953 ميلادي نيروهاي ويت مين به لائوس حمله ور شدند .

غرق تايتانيك :


در چنين روزي در سال 1911 ميلادي ك
شتي عظيم الجثه  تايتانيك  در حوالي كانادا قطعه قطعه شد و بيشتر افراد اين كشتي در دريا غرق شدند . گفته مي شود بيش از دو هزار نفر با اين كشتي غول آسا قصد داشتند ازانگلستان به  نيويورك بروند .كشتي ياد شده ساعت 2و بيست دقيقه بامداد در دريا غرق شد .

کد خبر 69993

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha